Ibanez PIA3761 Sun Dew Gold Steve Vai

€ 3.395,00
SKU
Ibanez PIA3761 Sun Dew Gold Steve Vai

Al meer dan 35 jaar werken Ibanez en meestergitarist Steve Vai samen. Naast de legendarische JEM en de Universe is er nu een extra bekroning van deze lange muzikale liefdesverbinding in de vorm van de elektrische PIA gitaar. Vai fanaten herkennen wellicht geheid gelijk de voornaam van mevrouw Vai. Deze PIA3761 gitaar heeft allereerst 2 opvallende Petal Grip handgrepen. Naast dat ze er een stuk sierlijker uitzien dan de Monkey Grip van de Jem, zijn deze fraaie, ergonomische grepen precies zo geplaatst dat je de solidbody hiermee nog steeds gemakkelijk kunt vastpakken. Had je trouwens al het chique PIA Blossom inlegwerk op de toets gezien? Ook een aandachtspuntje is de magnetische tremolo afdekplaat.

PIA3761: een elegante en harmonische partner in muziek

Ook de vormen van de elzenhouten body zijn een stuk eleganter en passen op het oog sowieso volledig in het complete plaatje. Daarnaast zorgen ze dat deze Ibanez signature gitaar tijdens het spelen naadloos op je lichaam aansluit. Bovendien heb je tijdens het spelen meer ruimte bij de cutaways van deze Steve Vai signature en zijn deze aan de achterkant zo afgewerkt dat je nu nog makkelijker tot de 24ste fret kunt spelen. Net als de JEM is deze PIA gitaar ook nog eens voorzien van een geschulpte (scalloped) palissander toets ter hoogte van fret 21 tot en met 24. Alle jumbo frets zijn overigens gemaakt van bestendig roestvrij staal. Eveneens plezant zijn de Luminlay zijstippen voor in de wat donkerdere speelsituaties. 

DiMarzio UtoPIA, high pass volume en Edge tremolo-brug

Special voor deze signature gitaar heeft DiMarzio 3 UtoPIA elementen in een HSH-configuratie ontworpen. Deze pickups geven je nog steeds de veelzijdigheid van deze combinatie, maar zijn iets zoeter in het hoog en hebben net wat minder mids dan Vai zijn populaire Evolution gitaarelementen. Tevens is de gain iets omhoog geschroefd en is het laag nog iets strakker. Draai je vaak voor bepaalde muzikale stukken je volume omlaag, maar mag het dan wel iets minder troebel van klank? Trek dan de stijlvolle volume-knop eens met beleid aan en door de high pass filter heb je gelijk meer helderheid in je sound. Overigens zijn tremolo-trucjes zoals wild paardengehinnik nog steeds simpel uit te voeren door de Edge tremolo-brug met zijn gerieflijke Ultralite tremolo-arm

 

More Information
Merk Ibanez
Write Your Own Review
You're reviewing:Ibanez PIA3761 Sun Dew Gold Steve Vai
Your Rating
Copyright © 2016 Kees Dee. All rights reserved.